Mulți oameni subestimează acest aspect; proprietarii de site-uri web pot investi foarte mulți bani și timp pentru a se asigura că site-urile lor arată perfect și au un design informativ, dar este posibil să nu realizeze care este viteza cu care este încărcată pagina.

De ce ar trebui să aveți un site care să se încarce repede?

Există diverși factori care joacă un rol în clasamentul paginilor pe pagina de rezultate, iar viteza de încărcare este unul dintre ei.

Trebuie menționat faptul că viteza paginii nu se va referi în mod necesar la cât de repede serverul poate furniza date.

Astfel, Google nu va folosi doar timpul necesar pentru ca serverul site-ului dvs. să facă datele disponibile, ci va lua în considerare și timpul necesar încărcării datelor din punctul de vedere al utilizatorului; în cazul în care conexiunea lor este lentă și site-ul are nevoie de o mulțime de date din cauza dimensiunii, va duce la un timp de încărcare mai lent și poate dăuna eforturilor dvs. SEO cu ușurință. Acest lucru poate părea un punct de îngrijorare, dar aceasta este doar o zgârietură pe suprafața multor probleme care pot rezulta din faptul că aveți un site web cu o viteză mică la încărcare. Principala problemă este faptul că utilizatorul nu poate obține accesul la ceea ce dorește într-o perioadă scurtă de timp, fiind determinat să renunțe să se conecteze cu site-ul dvs. web și să caute alte opțiuni. Acest lucru va avea efecte negative asupra timpului pe care utilizatorii îl petrec pe pagina dvs.; dacă nu există conținut de văzut, atunci de ce să rămânem în jur?

O altă problemă importantă care se ridică atunci când vine vorba de o pagină care nu poate fi încărcată la momentul potrivit, este riscul ca indexarea site-ului să întâmpine probleme; când roboții motoarelor de căutare încearcă să se conecteze la o pagină și nu primesc date într-o perioadă scurtă de timp, aceștia vor ignora conținutul, ceea ce va avea multe efecte negative asupra site-ului dvs. Mulți oameni sunt îngrijorați de clasamentele lor, dar dacă paginile nu sunt indexate corespunzător, înseamnă că conținutul și cuvintele cheie din pagină nu vor fi luate în considerare atunci când vine vorba de generarea de rezultate ale căutării, ceea ce poate afecta traficul site-ului dumneavoastră web.

Potrivit specialiștilor, un alt factor pe care Google îl folosește atunci când vine vorba de paginile de clasificare este indicele de implicare a utilizatorului. Google va face presupunerea că site-ul web nu este legitim sau încearcă să se prezinte în mod greșit, iar asta înseamnă a fi împins mult mai jos în clasament.