Programele ransomware au devenit rapid cele mai contagioase și de temut amenințări din mediul de afaceri. În mod ironic, principalul cost nu este răscumpărarea în sine, ci perioada de inactivitate cauzată - astfel încât nu este deloc surprinzător faptul că numai o treime dintre afaceri cred că își vor reveni efectiv după un atac ransomware fără pierderi semnificative.

În prezent, există aproximativ 2,8 milioane de mostre unice de ransomware cunoscute, iar numărul acestora este în creștere, existând deja instrumente de creare ransomware de tip DIY,

Conform Laboratoarelor Bitdefender, zilnic se creează peste 400.000 de noi variante de malware/ransomware, dintre care 99% sunt văzute numai o singură dată înainte de a fi modificate. Soluțiile antivirus tradiționale, pe bază de semnături, pur și simplu nu pot ține pasul deoarece până când se creează o semnătură, programul malware s-a schimbat deja.

Cum vă protejează Bitdefender GravityZone de Ransomware?

Fiind o soluție de securitate adaptivă, pe bază de straturi, Bitdefender GravityZone oferă numeroase caracteristici anti-ransomware, toate straturile acesteia lucrând împreună pentru prevenție, detecție și remediere.

Prevenție

  • Anti-malware cu învățare automată– această soluție este însușită automat pe baza unui trilion de mostre provenind de la mai mult de 500 de milioane de stații de lucru din întreaga lume. Referitor la cât de mult sunt modificate programele malware sau ransomware, Bitdefender poate detecta cu precizie noi modele de ransomware, atât în modul pre-execuție, cât și în modul run-time.

Protecție avansată anti-exploatare– Autorii de programe ransomware utilizează deseori „kituri de exploatare”, care profită de vulnerabilitățile de tip Ziua 0 sau de corecție pentru a-și găsi un loc stabil în sistem. Concentrându-se pe tehnicile de atac, Bitdefender vă protejează sistemele și previn răspândirea programelor ransomware.

  • Vaccin anti-ransomware– strat suplimentar de protecție anti-ransomware, care funcționează prin exploatarea defectelor metodei de propagare a programelor ransomware și reușește să le împiedice acțiunea de criptare.

Detecție din timp

  • Monitorizare în timp real a proceselor - Soluția GravityZone monitorizează procesele active și oprește activitățile ransomware, cum ar fi modificarea regiștrilor sau acțiunile de citire/scriere/criptare a fișierelor.

Remediere/Curățare - Soluția are capacitatea de a opri un proces periculos, de a anula modificările și de a efectua o curățare.

sursă: bitdifender.ro